Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb een aantal kwalen helaas en ben nu aan het uitzoeken wat het beste is, een homeopaat raadplegen of zelf iets bedenken

ik heb last van fibromyalgie, ziekte van Crohn, en ben diabeet. heb momenteel erg veel klachten van mijn gewrichten, en wordt daar behoorlijk chagrijnig van, elke beweging is pijnlijk bah.

Toegevoegd na 10 minuten:
bij de huisarts kom ik regelmatig en die zegt maar steeds t,ja je hebt ook zoveel, en vanwege de ziekte van chrohn (darmziekte) kan ik niet alle meicijnen verdragen)

Toegevoegd na 2 dagen:
ik wil iedereen die mij advies heeft gegeven bedanken daarvoor.
ik ga alle dingen bekijken, over nadenken en zal er iets uit halen waar ik wat mee kan.
nogmaals bedankt allemaal.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je zou eens tai chi kunnen proberen. Het helpt veel mensen met bewegings- en andere gezondheidsklachten.

Heeft de huisarts/apotheek ook niets? Dan zou ik eerst een homeopaat raadplegen, misschien dat hij oefeningen met je kan doen of een medicijn heeft. Zelf iets proberen zou ik zelf nooit doen, lijkt me gevaarlijk.

Het beste is de reguliere weg bewandelen, dus huiarts, specialist enz. Wat zou je zelf kunnen bedenken dan?

Buiten regulier kun je natuurlijk nog allerlei kanten op, waarvan de belangrijkste wel is dat je je leefstijl aan moet passen. Zo gezond mogelijk leven, je gewicht zo optimaal mogelijk houden, iets doen om stress te voorkomen, je goed aan je dieet houden en toch proberen om in beweging te blijven. En wat je ook nog zou kunnen proberen, is of je baat hebt bij een hogere temperatuur. Ik ken mensen met soortgelijke klachten die in de tropen zijn gaan wonen. Over homeopathie: kijk eens op lotgenotenfora wat daar de ervaringen mee zijn. Laat je niet te veel geld uit je zakken kloppen.

ik zou op zoek gaan naar een nieuwe huisarts... en een goede raad..maak eens een afspraak in een universitair ziekenhuis, daar zijn de specialisten beter op de hoogte dan een huisarts

Misschien eens een holistische arts bezoeken? Zie voor info hier: http://users.telenet.be/alternatiefleven/holistische%20geneeskunde.htm Als je zo'n arts wilt vinden, moet je zelf even zoeken in je regio.

Misschien zou je eens naar een bewegingstherapeut kunnen of zwemmen voor gehandicapten. Dit is vaak warmer water dan gewoon en onder deskundige begeleiding. In het water wordt de pijn vaak minder en je oefent toch Toegevoegd na 55 seconden: Door te veel medicijnen krijgt je maag ook nog op zijn donder.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100