Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik de pijn in mijn keel verzachten?

Donderdag na het avontuur van Fc Utrecht heb ik nog steeds last van mijn keel van het schreeuwen.. het doet zelfs pijn! Hoe kan ik de pijn verzachten? gaat het over? volgens mij is het ontstoken ofzo.. hmmm

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

geef je stem en je keel rust. praat niet onnodig en drink lekker veel hete thee, evt met honing. voor de rest is het een kwestie van tijd, dat het weer geneest.

haha ja ik herken dat, gewoon een keelpastille nemen en lekker op tijd slapen..

Koude dingen zijn lekker als je een zere, opgezette keel hebt, dus waterijs of roomijs eten kan helpen. Honing heeft een verzachtende werking dus da's ook een aanrader. En dropjes of keelpastilles.

Hete bouillon met n paracetamol nemen en naar bed. Keeltabletten trachitol of n snoepje/zuurtje nemen. En volgens mijn arts ijsklontjes en uitzieken,zit ook met keelpijn maar is n virusje.

Hete, zoute bouillon Met zout gorgelen Kruidenlikeur Op tijd naar bed.

een ui, klein stukje van de bovenkant af snijden,stukje van de onderkant(wortel) kuiltje uit snijden bruine suiker er in doen,onderkant er weer bovenop leggen,en met de bovenkant op een glas plaatsen en het sap drinken dat eruit komt

Door schreeuwen kunnen de stembanden beschadigen. Drankjes en gorgelen zullen niet zo gek veel helpen omdat het strottehoofd afgesloten wordt door het strotteklepje. Meestal genezen de stembanden wel weer door rust. Tegen de pijn gewoon een pijnstiller nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100