Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat doe je het best wanneer er plotseling iets fout is geschoten in je onderrug?

het is eindelijk wat rustiger geworden in het vogelasiel, dus ik ben flink aan het schrobben gegaan.
nadat ik even gezeten had, stond ik op, en voelde het meteen fout schieten.
als ik gewoon zit gaat het goed, maar bukken of draaien gaat voor geen meter.
wat kan ik het best doen?
een warm bad durf ik niet, ben bang dat ik er dan niet meer uitkom.
ik heb al gesmeerd met tijgerbalsem, maar dat doet niet veel.
iemand nog een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Allereerst kwestie van geduld. Na vaak een dag of 3 wordt verkrampte gevoel in de rug minder en kan je steeds makkelijker bewegen. Wat er waarschijnlijk is gebeurd is dat een klein gewrichtje een foutieve beweging heeft gemaakt (het 'schiet erin'). Dit geeft een overrekking van het gewrichtskapsel en dit wordt opgemerkt door de hersenen. Deze laten de spieren in de onderrug massaal aanspannen om verdere schade te voorkomen (rug wordt stijf). Wat je kan doen is rustige bewegingen maken met de rug (hol/bol, zijwaarts en lichte draaibewegingen). Gaan niet door de pijn heen, maar doe het met 'gezond verstand'. Warm bad kan idd wat ontspanning van spieren geven, evenals paracetamol (2 x 500 mg). Sterkte!

Op de grond gaan liggen, knieen opgetrokken, handen in de nek! Eerst rusten, daarna proberen om heup bewegingen te maken en te rekken. Of nog beter is om ff de huisarts te raadplegen!

ondanks de pijn blijf je wel best in wat beweging anders word je nog strammer,je kan een pijnstiller nemen tegen de ergste pjn

Probeer een aan een deur te hangen. handen over de bovenkant van de deur echt gaan hangen en je ben op trekken naar achter

Op de rug liggen, knieën opgetrokken en terwijl je de rug recht op de grond houdt, ga je met je knieën heel ver naar links en dan naar rechts. De armen hou je in tegengestelde richting. Op een gegeven moment voel je een knak en ik hij weer van slot ;) Lukt het niet, dan even bellen met een fysiotherapeut/manueel therapeut, die heeft het in een minuutje gefixt.

Neem een Ibuprofen en geen paracetamol, Ibuprofen ontspant de spieren wat. En wat ik zelf altijd doe is een zo heet mogelijke douchstraal erop en daarna gaan zitten met een hete kruik of een pitten kussen. Sterkte ermee.

Goed warm houden en geduld hebben.

goed warm houden.als je niet in bad durft neem dan n warme douche.wel blijven bewegen.als t na het weekend nog niet weg is zou ik toch ff naar de dokter gaan.tegen de pijn n pijnstiller innemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100