Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

als je chocola en frietjes eet krijg je dan rapper puistjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Over de oorzaken van acne doen de meest uiteenlopende verhalen de ronde. Er is wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Niet vet en chocolade bevorderen het ontstaan van acne maar zuivel wel. Met zo'n bewering zit je in Nederland natuurlijk te vloeken in de kerk maar lees het artikel op bijgaande url maar eens. De webmaster daar gaan absoluut niet over één nacht ijs en baseert zich op recent onderzoek.

Bronnen:
http://www.chivo.nl/modules/news/article.p...

Sommige mensen & leeftijdsgroepen wel. Anderen krijgen het weer van aardbeien, of drop, of cola of ..

Puistjes krijg je door opstandige hormonen. Niet door chocola.

Het verschilt per persoon, de 1 is er gevoelig voor, de andere persoon niet. Is niet duidelijk te zeggen. Puistjes zijn meer een hormonale kwestie. Letten op je voeding kan wel helpen, maar het is vooral belangrijk dat je elke ochtend en avond goed je gezicht reinigt.

Ja dat is zo, Door dit te eten doe je in ieder geval wel je best om puistjes te krijgen. Eten waar veel vetten inzitten geven snel puisjes. Nu geldt niet voor iedereen hetzelfde natuurlijk. Sommige mensen kunnen alles eten en krijgen geen puistjes, anderen moeten vreselijk opletten bij wat ze eten. Haal puistjes en een allergische reactie niet doorelkaar zoals b.v. met aardbeien het geval kan zijn.

Nou kijk. Ja.

Men heeft nooit kunnen bewijzen dat acne ontstaat door verkeerd eten. Wel zou je lichaam kunnen reageren op bepaald voedsel. Ontstaat er na het eten van chocolade, patat of pinda's een comedo-explosie, dan kun je inderdaad het eten van deze producten beter achterwege laten. Verstandig eten dus. Wie gezond eet en drinkt kan na verloop van tijd een huid krijgen, die er wat fleuriger uit gaat zien.

Bronnen:
http://www.bodyboetiek.nl/tieners.htm

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100