Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe hoog mag je bloedsuikerspiegel waarde zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Onder de 7 mmol is voor een NIET diabeet goed. Voor diabeten onder de 9.

tussen de 4 en de 8 mmol is de ideale suikerspiegel Toegevoegd na 1 minuut: De conventie stelt dat de ideale bloedglucosewaarde (de bloedglucosespiegel) afhankelijk van omstandigheden tussen de 4 en de 8 mmol/liter dient te liggen. Een normale nuchtere waarde ligt tussen de 4 en de 5,6 mmol/l. Indien de 'nuchtere' waarden bij een onbehandeld persoon boven de 6 mmol/l en 'niet-nuchter' boven de 11,0 mmol/l liggen, spreekt men van diabetes mellitus (suikerziekte). In het grijze gebied tussen deze grenswaarden spreken sommigen wel, anderen niet van diabetes. Landelijk en internationaal worden over deze waarden periodiek afspraken gemaakt of ze worden herzien door medici op grond van onderzoeksresultaten.

Verreweg de beste waarden van je bloedsuikers zijn die waarden die een niet diabeet heeft. Bij een 'gezond' persoon zijn die waarden: Alle waarden tussen 3,5 en 7,2 Je moet dan echter niet direct na de maaltijd je suikers opnemen..want op dan ogenblik staat elk mens wat hoger. Even een uurtje of twee wachten met opnemen is echter uitstekend. Voor een diabeet stelt men de normen in het algemeen wat ruimer. Namelijk tussen 4 en 9 Maar dan nòg is het verstandig voor de diabeet zo dicht mogelijk bij de eerder genoemde waarden van een niet diabeet te blijven. Dit in verband met mogelijke late complicaties als b.v. blindheid, voetafzettingen, hart en vaatproblemen, nier en/of zenuwbeschadigingen enz. enz. Het is de bedoeling de suikers zo laag mogelijk te houden teneinde een goed HbA1c cijfer te krijgen en tòch niet in hypo's te geraken. HbA1c is het percentagecijfer van de gemiddelde bloedsuikerwaarden over een periode van zes tot acht weken. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100