Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat betekent tachyardie en heb ik dat?

ik heb vaak een onderzoek gedaan naar me hart omdat ik het gevoel had dat me hart te vaak bonkte eerst vooral in rust maar dat is weggegaan. nu bij sport af en toe voel ik het echt door me borst drukken. heb onderzoeken gedaan en hart scan maar het blijkt dat ik niks heb wat ik zelf raar vind?

Weet jij het antwoord?

/2500

Tachycardie betekent dat je hart plotselinge aanvallen krijgt van veel te snel slaan. Die aanvallen kunnen na een paar seconden weer over zijn, maar kunnen ook minuten of zelfs een paar uur duren. Dat kan komen door een aangeboren hartafwijking, een erfelijke hartritmestoornis, of een beschadiging van het hart na een virusinfectie. Of iemand dat heeft kan alleen na meerdere onderzoeken door een arts bepaald worden. Jij bent al onderzocht en jouw hart is gescand. De arts heeft daaruit geconcludeerd dat er niks mis is. Daaruit moet jij concluderen dat het geen tachycardie is wat jij hebt. Uit een andere vraag begrijp ik dat jij 17 jaar bent. Een tijd in je leven waarin veel gebeurt. Spannend, stressvol misschien. Mogelijk dat jij daardoor te oppervlakkig ademhaalt. Daardoor krijgt je lichaam minder zuurstof dan het nodig heeft. Dat heeft als gevolg dat allerlei lichaamsprocessen verstoord kunnen raken. Vooral als je een zware sport beoefent vergt dat meer zuurstof dan bij rustig zitten. Probeer de volgende keer dat jouw hart gaat bonken maar eens of het helpt bewust van je buik uit heel diep adem te halen en langzaam weer uit te blazen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100