Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kun je doen tegen donkere wallen onder je ogen door vermoeidheid?

Wat kun je doen tegen donkere wallen onder je ogen door vermoeidheid? Dit wegens langer slaaptekort. Mensen -met name mensen die je zomaar tegenkomt- denken al snel dat je aan bepaalde middelen bent, wat helemaal niet het geval is. Valt er iets tegen te doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In feite is de vraag stellen, de vraag beantwoorden. Het meest voor de hand liggend, is zorgen voor een leefstijl aanpassing. Er is een reden dat er een slaaptekort is. Dit kan heel veel oorzaken hebben, waaronder: - kinderen - pathologie (een ziektebeeld) - medicatie - psychische oorzaken - etc Meest belangrijke is om uit te zoeken wat de oorzaak van het slaaptekort is en daar aan te gaan werken. Wallen onder de ogen zijn namelijk de minste zorgen die je hebt als je een (chronisch) slaaptekort hebt. Dit kan varieren van overgewicht (met de gevolgen van dien) tot depressies en verder. Een slaaptekort kan wat betreft reactievermogen zelfs vergelijkbaar zijn met alcoholgebruik. Zeker een gevaar in het verkeer. https://www.goed.be/nl/advies/slapeloosheid-bij-volwassenen/10-schadelijke-gevolgen-van-te-weinig-slaap# Dus het beste wat je kan doen tegen die wallen, is de oorzaak aanpakken van het slaaptekort. Dit brengt tevens een boel gezondheidsvoordelen met zich mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100