Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Lichtgele ontlasting, is dat erg??

Ik heb lichtgele ontlasting gehad zojuist, bij wat google speurwerk kwam ik o.a. achter leverproblemen, maar dat lijkt me wat overdreven. Wel stress ik de laatste tijd veel, en eet ik weinig..
Zou het ook gewoon een kleine voedselvergiftifing kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een voedselvergiftiging lijkt me sterk want dat voel je echt wel, braken en misselijk zijn. Je moet niet zo snel schrikken, denk even na wat je gegeten hebt, meestal ligt het daaraan. Ik heb het ook wel eens en dat gaat na een paar dagen vanzelf weer over. Als het langer aanhoud, dan zou ik even naar de huisarts gaan.

Lichtgele ontlasting betekent dat er te veel gal in je darmen terecht komt. Dat kan komen doordat je vet eet of door te veel stress. Voedselvergiftiging zou kunnen, maar dan moet er vaak ook een vettig laagje op de ontlasting drijven. Je zegt veel stress, ik moet gelijk denken aan 'Je gal spuwen'. Doe je dat wel eens? Ik bedoel, probeer je zo nu en dan te ontladen, dat scheelt een hoop opgekropte stress. Als dit langer dan een week duurt, is het wel verstandig om je ontlasting te laten nakijken.

Het ligt eraan hoe lang je er al last van hebt maar het kan soms voor komen. Heeft ook te maken met je darm flora. Vaak gaat het van zelf over soms moet je het even helpen. Je kan even wat norrit nemen en yoghurt eten en natuurlijk even goed op je voedsel letten. Als het langer blijft voortduren zeker even naar je huisarts gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100