Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn pink is dikker geheeld na een kneuzing. Is dit normaal?

Aantallen maanden geleden heb ik mijn pink bezeerd bij de warming up bij voetbal (ik ben de keeper). Na de wedstrijd toch gespeeld te hebben ben ik naar de huisarts gegaan en die had geconstateerd dat hij niet gebroken was maar geknenust. Na maanden te hebben geheeld zie ik dat mijn pink een stuk dikker (rond het eerste kootje) geheeld is relatief tot mijn andere pink. En verder kan ik hem nu minder ver door buigen (dus me pink topje komt niet meer tegen me eigen palm zoals me andere dat nog wel kan). Is mijn pink verkeerd geheeld? of was er toch wel sprake van een klein scheurtje en dat er veel bindweefsel bij gegroeid is. Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

De zwelling en functiebeperking kan wel meer dan een half jaar duren.De pezen zijn verstijfd en wellicht wat littekenweefsel. Oefenen. Buigen en strekken tot aan de pijngrens. In lauw water knijp- en grijpbewegingen doen. Je kunt naar je arts gaan om het nog eens te beoordelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100