Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Na totaal ruptuur graad 4 ontsteking met pus overgehouden. Wanneer stopt de pusvorming?

Hallo iedereen,

Ik zit al maanden met een vraag waar ik geen heldere antwoordt krijg van zorgverleners.
Na een totaal ruptuur graad 4 ben ik gehecht en is daarna ontstoken met daarbij abcesvorming. Hierdoor heeft mijn lichaam een fistel(buisje) gevormd zodat de pus eruit kan gaan. Heb dus naast me anus een extra gaatje. Gynecoloog raadde inwendig spoelen aan via het gevormde gaatje, hierdoor is de hoeveelheid pus enorm verminderd. Wel komt er nog steeds heel weinig pus, dus ik heb nog steeds een ontsteking. Via dat gaatje ben ik nog steeds aan het spoelen, omdat ik bang ben dat als ik het niet doe weer meer pus ontwikkelt wordt.chirurg gaf aan dat er een kans is dat de fistel (buisje van m’n anus naar het huid)zelf dicht gaat omdat normaliter bij totaal ruptuur niet zo iets voorkomt.
Om weer geneest te zijn moeten de volgende gebeuren:
1. Pusvorming moet stoppen
2. Gaatje moet van binnen naar buiten zelf sluiten/genezen
4 maanden bezig nog niet herstelt

Einde raad, wanneer stopt zo’n pusvorming??
En kan het inwendig spoelen nadelig effect op het sluiten van gaatje?
Heeft iemand ervaring hiermee of tips wat ik nog kan doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik had dat bij bevalling van eerste kind. Ik moest met mijn onderkantje dagelijks in een warm bad van soda zitten. Had geen bad, dus heb opblaasbaar baby zwembadje gekocht. Heeft 6 weken geduurd voordat de genezing in begon te zetten. Daarna was het in 2 weken genezen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100