Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als ik ga liggen gaat mijn neus dicht aan 1 kant. Het voelt echter niet als een verkoudheid. Wat is het?

Als ik ga liggen of zitten in mijn bed gaat mijn linker neus dicht, maar niet als verkoudheid dat als je door je neus ademt je het snot door je neus voelt, maar als je ademt door je neus voelt het alsof er iets in de weg zit zoals een botje ofzo. En als je even loopt gaat het voorzichtig open maar irriterend, en als je weer naar je bed gaat is het gelijk dicht ook als je alleen maar zit. Ik krijg het dan benauwd en ga soms heel snel ademen omdat ik door mijn linker neus geen adem krijg. En als ik neusspray gebruik gaat het juist erger dicht zitten. Weet iemand wat dit is want het is heel irritant en ik val al moeilijk in slaap en nu met een irriterende dichte neus nog moeilijker.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat jij beschrijft is een heel normaal verschijnsel. Je neusholte is een vrij ingewikkeld stelsel, dat in twee helften is verdeeld. In de holte zitten een aantal lamellen die zich met bloed vullen en ook slijm en vocht afgeven. Als je op je linkerzij ligt zal je linker holte een beetje obstructie geven omdat het door het gewicht de lamellen die kant een beetje dicht drukt. Ga je op rechts liggen zal het na korte tijd precies andersom zijn.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Neusholte

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100