Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hebben aarswormpjes tijdsbesef?

Ze kriebelen nooit tijdens de dag. Alsof ze dan slapen. Enkel heel laat 's avonds, vooral vanaf middernacht, lijken ze aktief te worden. Maar daarbinnen is het toch pikdonker? Zowel overdag als 's nachts.

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Vlak voordat de vrouwtjes aarswormpjes na 5 tot 6 weken sterven leggen ze hun eitjes rond de anusstreek omdat er zuurstof nodig is om ze uit te latenkomen. Dat gebeurt alleen als de drager slaapt en weinig beweegt. Meestal is dat na 2-3 uur als de dragers (vaak zijn dat kinderen) naar bed zijn gegaan. Door de jeuk komen de eitjes op de vingers en onder de nagels. De eitjes kunnen ongeveer 2 weken buiten het lichaam overleven, ook in de lucht. Daarom is hygiëne erg belangrijk. De eitjes worden ingeslikt en belanden in de darmstreek. Een kuur (Mebendazol) bij de apotheek of drogist en een goede hygiëne ben je er weer van af.
(Lees meer...)
3 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding