Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik verantwoord thuiswerken zodat ik geen rugklachten krijg?

Ook ik werk sinds de pandemie veelal thuis. In het begin merkte ik het nog niet zozeer, maar nu beginnen de rugklachten toch langzaam te komen. Om escalatie te voorkomen, ben ik benieuwd naar tips hoe je het beste kunt thuiswerken om in het vervolg rugklachten helemaal te voorkomen.

Weet jij het antwoord?

/2500

De tafel en je stoel horen ergonomisch goed op elkaar afgestemd te zijn. Kies daarom voor een aanpasbare bureaustoel en laat je hierin vooraf goed adviseren (bv in een vertrouwde winkel voor bureameubilair). Een tweede optie is om een (gecertificeerd) ergonomie specialist te raadplegen. Je vindt makkelijk iemand via het internet. Hij/zij zal je tevens over je zithouding kunnen adviseren. Er is niet één bepaalde stoel te noemen die bij jou past, dit is per persoon verschillend en hangt af van jouw bouw, jouw lengte, eventuele fysieke complicaties die er zijn, enz.enz. Neem verder voldoende pauzes en beweging tussendoor. Werk niet te lang door. Veel succes :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100