Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

24/7 kotsneigingen zonder gek eten of stress, hoe komt dit?

Al 4 jaar lang heb ik zo’n 30 keer per dag kotsneigingen. Elke dag is een hel voor mij en ben al wel 10 keer naar de dokter gedaan met elke keer bloedtest zonder uitslag. Het ligt niet aan eten want het heeft geen verband met bepaalde eet tijden of gerechten. Ik voel me ook niet misselijk het is gewoon enkel braakneiging. Voorbeeld: ik loop rustig door het park met mn hond en ik krijg 2 keer het gevoel dat ik moet overgeven dat zo’n 15 sec duurt en daarna is t over. Dit is erg vervelend bij uiteten gaan of op vakantie. Iemand enig idee wat dit kan zijn? Ik heb 6 jaar geleden mn amandelen laten verwijderen mss heeft dat er iets mee te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het blijft blijkbaar gelukkig bij braakneigingen. Toch is gastoparese het eerste waar aan gedacht wordt, een stoornis in de maag waardoor het voedsel zeer langzaam, zeer vertraagt verteert/ wordt verteerd. In een gezond spijsverteringssysteem wordt het voedsel door krachtige spiersamentrekkingen vanuit de maag door de darmen verplaatst. Bij gastroparese werken de maagspieren slecht of helemaal niet, waardoor de maag niet normaal kan worden geleegd. De maag wil het voedsel wel kwijt en probeert dit door overgeefneigingen. Dit kan vlak na de maaltijd zijn maar ook veel later. Ik ben geen arts/specialist en waarop je getest bent is voor jou een weet en voor mij niet van belang. Een diagnose zonder een patiënt te zien is soieso zelfs voor een arts/specialist uit den boze. Ik kan je alleen aanraden aan de hand van bijgaande bron je vermoedens zeer tactisch met de huisarts te bespreken. Het is geen pretje maar de ervaring van @TriggerStand geeft de burger moed. Hopelijk verdwijnen deze nare symptomen bij jou ook plotseling. Zie in de bron onder definitie: https://www.medtronic.com/nl-nl/patienten/aandoeningen/gastroparese.html Zoals hierboven @Antoni via een reactie adviseert: Misschien moet je je eens laten doorverwijzen naar een kno-(keel-, neus- en oor-)arts. Die kan je uitgebreid(er) onderzoeken.

Toegevoegd op 15 augustus 2020 21:07: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100