Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb een klein balletje onder mijn huid bij mijn scheenbeen, kan dit kwaad?

Ik heb al van jongs af aan een klein hard balletje onder mijn huid bij mijn scheenbeen (0,5 cm diameter ongeveer) het groeit niet en ik was hem eigenlijk een beetje vergeten tot ik hem een paar dagen geleden weer ontdekte. Het voelt alsof hij los zit en ik kan hem onder mijn huid verschuiven. Ik maak me er een klein beetje zorgen over, weet iemand wat het zou kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Normaal is dat een vetbultje. Zelf zou ik me geen zorgen maken. Jij maakt je wel ongerust. Bel even met de huisarts, zodat je gerustgesteld wordt. Waarom maak ik me over zo’n bultje geen zorgen? Allereerst groeit het niet. Indien het kwaadaardig was, zou het wel groeien. Na al die jaren was het nu een veel grotere bult geweest, die waarschijnlijk al pijn was gaan doen. Verder zit het los. Indien het kwaadaardig was, zou het juist verankerd zijn in het been. Dan kun je het niet verschuiven. Het is niet de mooiste link, maar je kunt lezen dat het veel voorkomt, ook op die plek. https://www.bokt.nl/forums/viewtopic.php?f=136&t=628672 Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100