Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Meerdere bultjes in mijn hals vlak onder elkaar, wat kan dat zijn?

Ik heb in mijn hals (vermoedelijk lymfeklier) meerdere relatief kleine bultjes vlak onder elkaar, ik tel er ongeveer 3 als ik het zo voel. Heb de dokter al een aantal keer laten kijken die geeft aan dat het me lymfeklier is die opgezwollen is en aan het vechten is tegen een bacterie of infectie. Maar het zit er al meer als een maand. Hij geeft tevens aan dat het ook echt maandenlang opgezwollen kan zijn maar twijfel toch. Iemand ervaringen hiermee? Als ik ook maar lichte druk uitvoer irriteert het en word het warm.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als jij je zorgen blijft maken over de lymfeklieren moet je de huisarts vragen je door te sturen naar b.v. een KNO-arts. Meer dan twee weken opgezette klieren is best wel lang. Onder de link worden wat omstandigheden genoemd die een reden zijn om verder te kijken. Dat kan je ook met je huisarts bespreken. Samengevat uit de link: Wanneer contact opnemen bij een vergrote lymfeklier? Maak een afspraak bij uw huisarts als: 1. de lymfeklieren in uw hals langer dan 2 weken vergroot blijven; 2. u een of meer vergrote lymfeklieren in de hals heeft zonder dat u ziek bent of een ontsteking heeft; 3. u naast vergrote lymfeklier(en) in de hals klachten heeft als: afvallen - ’s nachts heftig transpireren - koorts langer dan 5 dagen - steeds zieker worden - extreme vermoeidheid die niet weggaat - een vergrote lymfeklier in uw hals hard aanvoelt - u op meer plekken vergrote lymfeklieren ontdekt.

Bronnen:
https://www.thuisarts.nl/vergrote-lymfekli...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100