Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Snachts pijn in linkerschouder, waardoor komt dit?

Tijdens mijn (diepe) slaap word ik wakker van een brandende gemene pijn in mijn linkerschouder. Soms ook wat krampgevoel. Overdag heb ik nergens last van. Het is ook niet op te wekken door beweging. Het is puur tijdens (in) mijn slaap. Herkent iemand dit? Maak mij hier best druk om ....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het klinkt alsof je matras en/of kussen niet goed meer zijn, waardoor je in een verkeerde houding ligt in je slaap. Tijd om een nieuwe te kopen. ----- Ik herken dit dus, zelf ook gehad.

Toegevoegd op 30 januari 2020 09:08: tekst

Waardoor dit komt kan alleen de huisarts en/of fysiotherapeut vaststellen. Mogelijkheden in jouw geval zijn bijvoorbeeld: - Frozen shoulder: het vastzitten van de schouder. De eerste klachten van een frozen shoulder zijn ’s nachts pijn in de schouder. - Rotator cuff letsel: een overbelasting is hier vaak de oorzaak. Het slapen op de schouder kan pijn geven. ’s Ochtends kan de schouder dan stijf zijn.

Bronnen:
https://www.pijninschouder.nl/blog/pijn-ne...

Het kan een lichte slijmbeursontsteking Zijn. Die heb ik ook en ik heb ook alleen 's nachts pijn, waarschijnlijk omdat ik dan uren in (bijna) dezelfde houding lig. Een slijmbeursontsteking keen heel erg pijn doen en geeft soms ook een stekende pijn. Maar je moet hoe dan ook even naar de huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100