Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoelang duurt het herstel van een scheur in de meniscus?

Ik ben anderhalve week terug van de fiets afgevallen.
Hierbij veel pijn gehad en mee naar de dokter geweest.
Hier kwam uit dat er een scheur in mijn meniscus is ontstaan. Maar na anderhalve week is mijn knie nog ontzettend dik. En kan ik mijn knie niet helemaal strekken wanneer ik op de grond sta. Ik vroeg me af hoelang het gaat duren voordat je weer normaal kan lopen en staan.

Weet jij het antwoord?

/2500

De meniscus kan scheuren. Klachten zijn dan pijn en vocht in de knie. Het kan verstandig zijn om enkele dagen rust te nemen. Het herstel kan langer dan 3 maanden duren.

Bronnen:
https://www.thuisarts.nl/knieletsel/ik-heb...

Momenteel zit ik met hetzelfde probleem. Ik ben bezig met fysiotherapie en de kniespecialist daar zegt dat je moet tellen op 8 tot 12 weken. Belangrijk is, om oefeningen te doen die de spieren rondom de aangedane knie versterken en daarmee de druk op je meniscus meer opvangen. Ik ben nu 7 weken onderweg en het gaat steeds beter. Lopen gaat goed, trappen lopen (nog) iets minder.

Toegevoegd op 04 januari 2020 20:59: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100