Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb 2 kalknagels. ( 2 grote tenen ). De oorzaak is: 3 maanden lang nagellak erop laten zitten. Hoe verhelp ik dit?

Dus na 3 maanden nagellak slijt het wel natuurlijk, maar op me grote tenen niet echt.
Op me rechter grote teen zit een beetje gele vlekken ( 2 ). Eentje rechts en eentje links.
En op me linkerteen zit een geel vlekje, links.
Me nagels is in goede staat en de huid eromheen ook.
Ze voelen niet slap, en groeien gewoon nog door.
Zie ook: foto.

Toegevoegd na 31 seconden:
de foto is van rechter teen, waar het het 'ergst' is

Toegevoegd na 35 minuten:
het lijkt niet echt kalknagels meer verkleuring.

Toegevoegd na 35 minuten:
het lijkt niet echt kalknagels meer verkleuring.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volgens mij is dit geen kalknagel. Door nagellak kunnen nagels geel verkleuren. Dit komt doordat de kleurstof van de nagellak in de nagelplaat trekt en de nagels zo lang afgedekt zijn met lak dat ze geen zuurstof meer krijgen. Een nagelbadje met citroen kan de verkleuring verzachten. Breng in het vervolg een kleurloze basislaag aan op je nagels voor je ze in de verf zet. Als je toch vermoedt dat je een schimmelnagelinfectie hebt, vraag dan aan je huisarts een passende behandeling.

Bronnen:
http://www.goedgevoel.be/gg/nl/309/Handver...

Ten eerste om het te voorkomen ; Doe niet meer te lang nagellak op je tenen, en misschien ligt het aan je nagellak die je erop deed. Ten tweede om het weg te laten gaan ; Koop van dat vloeibare spul bij de drogisterij om kalknagels te voorkomen / weg te laten gaan.

In tegenstelling van wat de reclame 's ons wil laten geloven !! Gaat dit NIET met iets Vd drogist . Daar is dit al te ver lijkt me . Die producten Vd drogist werken wel preventief. En bij heel beginnend zwemmers eczeem . Maar sorry voor dit ongewenste Antw: naar je huis arts (misschien gratis) dat is echt bij verkleuring ,de echte kalk nagel ,is wittig geel , wat poederig onder de nagel ?! En ja heel besmettelijk voor je andere teentjes :) en onder kunst nagels . Maar ook voor andere tenen die over jouw badkamer vloer , zwembad vloer , douche ruimten enz . Dus echt even langs de dok . Succes .

Als je zeker weet dat dit om verkleuring gaat, kun je wat citroensap in een bak warm water doen, ga daar 10 minuten met je tenen inzitten, smeer daarna wel goed in met olie of creme, want citroensap droogt wel uit. Toegevoegd na 1 minuut: Zijn het toch kalknagels, koop dan kalknagelolie bij de drogisterij.

Van bloem bestaat profi nails. Is voor kalk en eczeem, maar ook voor reinigen, versterken, herstellen en beschermen van nagels. Kan dus ook geen kwaad als het geen kalknagel blijkt te zijn. Bij de drogist dus. Heel fijn spul.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100