Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is drugsgebruik (mephedrone) schadelijk op en hoelang blijven symptomen van dinsdagdip?

Ik heb donderdagnacht drugs (mephedrone) gebruikt in combinatie met redelijk veel alcohol en daarna door blijven drinken. Ik heb 2 of 3 keer bijgepakt en ik heb nu op zaterdagavond nog steeds last van een brok in de keel en moeilijk ademhalen. Niet heel veel geslapen en 1 dag last gehad van hallucinaties met de ogen dicht? Mijn vraag is wanneer gaat dit weg en is dit schadelijk? Dit was mijn 2e keer in 5 weken tijd. Ik ben 21 jaar oud en weeg 76 kg

Weet jij het antwoord?

/2500

Mephedrone is een amfetamine-achtige stof. Er is nog nauwelijks onderzoek naar gedaan en de langetermijneffecten zijn nog niet bekend. Gebruikers zijn hun eigen proefkonijn als ze toch besluiten te gebruiken. Het valt onder harddrugs en staat op lijst 1 van de opiumwet. Bezit, productie en verkoop ervan zijn strafbaar. Na slikken van een pil, capsule of bommetje (poeder in een vloeitje) begint het na 15 tot 45 minuten te werken. De werkingsduur is anderhalf tot drie uur. Bij snuiven werkt het na enkele minuten en is de werkingsduur drie kwartier tot anderhalf uur. Nadat het uitgewerkt is kunnen mensen nog een paar uur lang niet slapen. Ze zijn dan erg geneigd om bij te nemen. Gegevens over de dosis zijn er alleen op basis van gebruikerservaringen. Met name bij hoge doseringen en langdurig gebruik kunnen negatieve effecten optreden. Gebruikers melden: hoofdpijn, hartkloppingen, verwardheid, angst en paranoia. Ook hebben ze last van misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid, transpiratie, pijn in de hartstreek en neusbloedingen (bij snuiven). Verder worden slapeloosheid en verminderde concentratie gemeld. Opvallend is dat sommige gebruikers bij hoge doseringen last kregen van paarse knieën en ellebogen. Dit duidt mogelijk op vaatvernauwing of een auto-immuunziekte. Zolang hier geen duidelijkheid over is wordt gebruikers met deze klachten aangeraden direct te stoppen met gebruik en naar een arts te gaan. Hoe vaker je gebruikt en hoe hoger de dosis, des te meer kans op risico's. Individuele aanleg is ook van invloed op de kans op gezondheidsrisico's. Doordat je het hebt gecombineerd met een grote hoeveelheid alcohol is de kater zeer versterkt. Jouw lichaam is vermoedelijk behoorlijk uitgedroogd. De mephedrone is wel uitgewerkt, maar het na-effect onder invloed van de alcohol nog niet. Wanneer het weggaat kunnen wij niet voorspellen. Ik kan alleen adviseren te zorgen dat je voldoende water drinkt en te stoppen met het gebruik van deze gevaarlijke harddrug!

Bronnen:
https://www.jellinek.nl/vraag-antwoord/wat...
https://www.drugsinfoteam.nl/drugsinfo/res...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100