Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat gebeurd er als je een sleutel door slikt?

Oké het is misschien een rare vraag maar ik schrijf dus een boek. In het verhaal moet een meisje gedwongen een sleutel door slikken. Ik wil dus dat die sleutel uiteindelijk vast gaat zitten in haar darmen. Kan iemand mij vertellen waar ze dan last van gaat krijgen, hoe lang het duurt voordat ze ergens last van krijgt en hoe de sleutel er uit gehaald moet worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Kleine voorwerpen (zoals muntjes) zullen spontaan weer uitgepoept worden, meestal na 1-2 dagen maar het kan tot 14 dagen duren. Voorwerpen die klein genoeg zijn om de slokdarm te passeren, zullen meestal klachtenvrij worden uitgepoept; grote voorwerpen blijven soms bij de blindedarm steken. Sleutels kunnen scherp zijn en een perforatie van de darm veroorzaken. Dan heb je een 'acute buik'; daar ga je zonder spoedoperatie + antibiotica dood aan.

Bronnen:
https://www.gezondheidsnet.nl/kinderen/mij...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Darmperforatie

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100