Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb een wond zonder bloed. Kan dit nog compleet genezen?

Ik heb een lange, kleine en ondiep sneetje opgelopen op mijn arm. De huid is wit op de plek. Er is geen bloed bij gekomen en er is ook geen korst gevormd. Mijn vraag is of de huid nog compleet kan genezen zonder dat er een litteken wordt gevormd. Is er nl. geen bloed nodig voor huidgenezing? Bij voorbggzaat dank!
Voorbaat*
Voorbaat*

Toegevoegd op 02 augustus 2019 10:50: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De huid is opgebouwd uit meerdere lagen. Iedere laag heeft zijn eigen speciale celstructuur met daarbij horende functie. Van buiten naar binnen zijn de huidlagen op te delen in: Opperhuid → Epidermis → bovenste huidlaag Lederhuid → Dermis / Corium → laag tussen opperhuid en onderhuid Onderhuid →Subcutis / Hypodermis → onderste huidlaag vetweefsel De huidgenezing gaat altijd van onderaf. De buitenkant slijt af en dode cellen verdwijnen vanzelf met wassen e.d. Van onderuit worden nieuwe cellen gevormd en wordt de huid dus weer hersteld. Een dun sneetje dat niet eens heeft gebloed is nooit diep en slijt dus vanzelf weg. Even geduld hebben en je geen zorgen maken.

Toegevoegd op 02 augustus 2019 15:52: afbeelding
Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Huid
http://www.beautifuldermainstituut.nl/inde...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100