Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan je toch een schildklierprobleem hebben als je t3/ t4 waardes goed zijn?

Verschillende lichamelijke klachten wijzen telkens op schildklierproblemen echter zijn mijn t3 t4 waardes goed, en daar is de kous mee af voor de huisarts. Zijn er andere factoren die geprikt kunnen worden bij schildklier problemen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit zijn de waarden waarop je zou kunnen laten prikken. Wanneer je waardes vlak bij de grens zitten vinden doktoren het vaak wel prima, ik zelf heb echter al snel last van hele kleine afwijkingen. Als je zeker weet dat het je schildklier is zou, moet je niet zomaar opgeven! (maar laat ook andere zaken checken voor wanneer het iets anders is) TSH 0,4 – 4,0 mU/l T4 64 – 154 nmol/l FT4 8 – 26 pmol/l T3 1,2 – 3,4 nmol/l FT3 3 – 8 pmol/l