Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn er meer mogelijkheden om middenrif los te maken en ontspAnne te krijgen?

Door spanningen heb ik waarschijnlijk mijn middenrif op spanning gezet en dat geeft vervelende klachten zoals last van maag en daardoor ga ik korter ademen soms. Dit geeft mij een wat vervelen gevoel en vroeg mij af wat ik naast sporten en ademhalingsoefeningen kan doen? Is naar een fysiotherapeut gaan iets of kan je zelf ook stretch oefeningen doen die hetijd verlichten?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je zou aan yoga kunnen doen:Bij een goede en ontspannen ademhaling gebruik je het middenrif. Door een middenrif ademhaling kun je de ademhaling naar de buik sturen en optimaler en efficiënter ademhalen. In een Yogales is dit een van de eerste dingen die je leert.

De therapie van Len del Ferro, gericht op het verhelpen van hyperventilatie en stotteren, is gebaseerd op ademhaling via het middenrif. Eén van zijn oefeningen houdt in dat je op een rechte stoel gaat zitten met je benen naast elkaar en je voeten plat op de grond. Plaats dan je handen op je hoofd met je ellebogen naar voren en buig daarna je bovenlichaam voorwaarts, net zo lang totdat je ellebogen iets voorbij je knieën komen. Wanneer je in die houding zit, zul je bijna automatisch via je buik of middenrif gaan ademen. Moeilijk uitleggen zonder illustratie, maar het werkt wel!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100