Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom kan ik geen dutjes meer doen?

Ik nam vroeger altijd dutjes in de middag, wat bijna het beste deel van me dag was. Als ik nu een dutje probeer te doen op de bank, raak ik buiten adem en moet dus zwaar ademen. Daardoor kom ik maar niet in slaap. Kan iemand mij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je een goede bank hebt waarop je languit kunt liggen zou je net zo goed moeten kunnen slapen als in bed. Als je op je bank je knieën moet optrekken om goed te kunnen liggen komt er druk op je buik en ook op je middenrif. Dat maakt het ademen dan sowieso moelijker. Toch is het niet goed als je het benauwd krijgt als je op de bank ligt (wel of niet languit). Ga eens na hoe het is als je de trap op en neer hebt gelopen, als je even hebt gebukt of iets zwaars hebt getild. Als je het regelmatig benauwd hebt is het goed om naar de huisarts te gaan. Problemen met de longen zijn dan snel opgespoord. Bovendien zijn er veel goede medicijnen voor.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100