Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom ik van de 'snot' tussen neus en keel af?

Ik heb nu al een tijdje last van dat boven in mijn keel een 'snot' gevoel zit. En het is niet een gevoel want het zit er echt maar ik ben niet verkouden. Zelfs chocolade lijkt nu slijmeriger als voordat ik dit had. Het beïnvloed mijn slikken en ik hoop dat jullie weten wrat het is want ik zou er echt graag af willen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Misschien kun je een drankje kopen bij de apotheek? Daar hebben ze vaak wel wat tegen een slijmerige keel. Als dat niet werkt of als je het niet vertrouwt, altijd beter om even je huisarts te bellen. Toegevoegd na 3 minuten: Heb net even research gedaan en het komt vaker voor; je hebt waarschijnlijk last van overtollig slijm in je keel. Dit is vrij onschuldig en komt vaker voor. Meestal verdwijnt het vanzelf na enkele weken/maanden. Maar het kan ook zijn dat je last hebt van stress. Een bezoekje aan een logopedist kan ook helpen. Houd het alsjeblieft in de gaten want het kan ook een bijgevolg zijn van een lichamelijke afwijking, maar dat hoeft absoluut niet. Ik zal in de bron een linkje zetten waar je hier meer over kunt lezen.

Bronnen:
http://www.kno.nl/index.php/patienten-info...

Kijk eens naar het antwoord dat ik zojuist heb gegeven op deze vraag: https://www.startpagina.nl/v/gezondheid/vraag/629535/Muppet76 . Misschien heb je daar iets aan... In aanvulling daarop kan ik toevoegen dat het ook mogelijk is dat je meer slijm ervaart doordat de neus- en mondholte wat te droog zijn. Bijvoorbeeld doordat je minder speeksel produceert dan zou moeten. Dat kan dan weer een gevolg zijn van de stressvolle periode waar je doorheen bent gegaan, of zelfs van het ontstressen waar je nu mee bezig bent. En het kan natuurlijk een gevolg zijn van een verandering van omgeving. Stel dat je nu ergens verblijft waar stoffen rondzweven waar jij een tikje allergisch of overgevoelig voor bent - dan word je daadwerkelijk wat snotterig. Hoe dan ook is het geen ernstig probleem. In navolging van mijn vorige antwoord zeg ik ook hier: besteed er niet teveel aandacht aan. Goede kans dat het verdwijnt door er niet meer op te letten.  

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100