Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je een skiduim beter blijven bewegen of kan ik beter rust houden?

Ik heb waarschijnlijk een skiduim. 4 Weken geleden werd mijn duim 2 keer, in ongeveer 30 minuten naar achter gedrukt door het handvat van een crossmotor. Nu heb ik daar nog steeds last van. Wat kan ik doen om de pijn weg te laten gaan? Moet ik het blijven bewegen of juist niet? En kan een huisarts iets voor mij doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij de zgn skiduim is een gewrichtsbandje van het duimgewricht beschadigd, dat kan gebeuren tijdens het sporten. De naam skiduim kan verwarrend zijn omdat de klachten ook bij andere sporten kunnen ontstaan. Specialisten spreken daarom liever van een ‘ligamentum collaterale ulnare letsel’. Als het ligamentum collaterale ulnare slechts gedeeltelijk beschadigd is, zal het waarschijnlijk vanzelf herstellen. Afhankelijk van de mate van de beschadiging worden er verschillende behandelingsmethodes aangeraden, maar de eerste vereiste is goede rust, liefst door middel van een spalkje om de stabiliteit te behouden. Mocht het niet vanzelf herstellen zijn er een aantal behandelingsmethodes: Fysiotherapie of handtherapie Immobilisatie door middel van een spalk of gips voor een periode van 3-4 weken Operatief herstel bij een volledig doorgescheurd ligamentum collaterale ulnare.

Bronnen:
https://www.hierhebikpijn.nl/aandoening/55/skiduim
https://www.ntvg.nl/artikelen/een-verzwikt...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100