Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik mijn (gele) schaafwond het beste behandelen?

Ik ben vorige week op straat gevallen, waardoor ik een kleine schaafwond op mijn knokkel heb. Vrijwel direct nadat ik gevallen was heb ik de wond onder de kraan gehouden en heb ik er vaseline op gedaan. De volgende dag heb ik jodium gekocht en erop gedaan (enkele dagen geleden).

Nu heb ik wel het idee dat de wond een stukje kleiner is geworden dan een paar dagen geleden, maar in het midden van de wond zit al sinds een dag na mijn val een klein geel stukje (welke ook kleiner lijkt te worden). Het doet geen pijn meer als ik mijn vinger beweeg, maar ik 'voel' het wel heel goed. Als ik er aan zit doet het wel een beetje pijn nog.
Is het verstandig om dit met jodium te blijven behandelen? Ik hoor het graag!

Weet jij het antwoord?

/2500

je mag dit verder zo blijven ontsmetten,maar als de wonde klein is laat je deze ook best aan de lucht drogen,het beetje wondvocht zal dan een korstje vormen dat bescherming bied voor de wonde.