Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat voor steek/beet kan dit geweest zijn, en wat doe ik ertegen?

Ik werd vandaag in mijn vinger gestoken door een vliegend insect toen ik mijn hand in mijn jaszak stak. Daar zaten twee boterhammen in dus ik denk dat hij daar op uit was en dat het een steek uit verdediging is geweest.

Ik heb het beest niet goed gezien, maar hij kon in ieder geval vliegen.
De steek werd eerst een klein rood vlekje met een witte grotere vlek daar omheen. Het is ook even een beetje dik geweest.
De pijn is al flink gezakt sinds de steek, maar als ik er een koud doekje op leg doet het juist VEEL veel meer pijn. Betekent dit dan dat er nog steeds iets in mijn hand zit? Moet ik actie ondernemen of geneest het vanzelf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat moet dan haast wel een wintermug zijn geweest, de ringpootsteekmug. Deze is te herkennen aan de witgeringde poten, het donkergeringde bruine achterlijf en de gevlekte vleugels. En hij is groter dan de zomermug, het is een van de grootste muggensoorten ter wereld. De steek is erg pijnlijk en het komt nogal eens voor dat de bulten ontsteken. Maar gelukkig brengt de ringpootsteekmug geen ziekten over, zoals andere muggensoorten dat soms kunnen doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100