Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Na een sprint voluit van een paar kilometer op de fiets, krijg ik geregeld kriebel achter in de keel,waardoor ik enorm moet hoesten en geen adem.Idee?

Net of er iets in mijn keel komt te zitten, waardoor ik enorm moet hoesten en moet stoppen met fietsen, omdat ik bijna geen adem meer kan halen. Iemand enig idee wat dit kan zijn en hoe ik dit probleem voor kan zijn of op kan lossen als ik het weer krijg? Water drinken helpt op dat moment niet echt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat noemen we inspanningsastma. Toegevoegd na 2 minuten: Het ontstaat voornamelijk door sporten in een koude , droge omgeving. Mensen die in het verleden ook allergieën hebben gehad, zijn er schijnbaar vatbaarder voor. Je kunt het enigszins voorkomen door bij voorkeur in een warme, vochtige omgeving te sporten, je bij fietsen of hardlopen niet al te erg in te spannen en langzaam op te bouwen. In ernstige gevallen kun je baat hebben bij medicijnen als Ventolin.

Bronnen:
http://www.blessure-aanwijzer.nl/inspannin...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100