Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn dit symptomen van een nierbekkenonsteking?

2 weken geleden ben ik naar Turkije geweest. Toen we met de bus van de luchthaven naar de hotel gingen kreeg ik plots enorme steken in mijn rechterzij ,helemaal bij het uiteinde van mijn ribben. ,zoals messteken dat ik voelde daarna voelde ik weer zo'n harde pijn alsof er iets gescheurd is, zo heeft dat zeker een uur geduurd. Zelfs het inademen doet pijn. Maar ik had die avond ook veel gegeten. Die pijn was niet meer voelbaar. Maar na 2 weken, verleden dinsdag ongeveer kreeg ik weer zo die steken maar minder pijnlijk als in Turkije, het voelde weer zo van die messteken en drukken en bij inademen dat het gevoelig is. Dat heeft ongeveer een kwartiertje geduurd. Die dag erna weer hetzelfde verhaal. En nu vandaag (donderdag) ook maar de pijn was minder en duurde maar 5 minuten. Maar voor Turkije had ik af en toe ook zelden last van die steken. Voor de rest moet ik snachts altijd en bijna elke nacht opstaan om veel te gaan plassen. Nu laatste tijd ziet mijn urine er donkergeel uit en ruikt wel sterk. Mijn vriendin heeft een nierbekkenontsteking gehad en had ook die symptomen. Kan er iemand mij helpen te zoeken wat het probleem is en wat hieraan te doen is? Ook dat ik me zorgen moet maken?

Toegevoegd na 2 minuten:
ook overdag moet ik vaak plassen. Soms voelt mijn blaas helemaal vol

Toegevoegd na 10 minuten:
ik drink ook amper, nog geen 1/2l per dag

Toegevoegd na 1 uur:
of zijn het problemen met mijn lever?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een nierbekkenontsteking geeft geen aanvalsgewijze pijn. En als de pijn die je twee weken geleden had ook maar iets te maken had met een eventueel beginnende nierbekkenontsteking, dan had je al veel eerder hoge koorts gehad en dan zou je behalve pijn ook gewoon erg ziek zijn. Dat lees ik niet in je verhaal. Het lijkt me dus onwaarschijnlijk dat deze klachten komen door een nierbekkenontsteking. Verder is het als je zo weinig drinkt het natuurlijk niet verwonderlijk dat je donkere en sterk ruikende urine hebt. Wat verder de oorzaak is van je klachten weet ik niet, maar als je ernstige pijn hebt waarvan je de oorzaak niet weet, neem dan contact op met een arts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100