Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zijn deze rode vlekken met witte rand donkerrode punt in het midden?

Ik heb 3 rode vlekken op mijn been met een witte rand erom. In het midden zit een donkerrode punt. Het is geen bult , jeukt niet voelt wel erg warm. Wat zou dat kunnen zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat zou best eens Lyme kunnen zijn. Heb je een tekenbeet gehad. Of in jouw geval: meerdere ? Anders zou het ook de beet van een ander insect kunnen zijn. Vroege symptomen zijn een rode ring/vlek genaamd erythema migrans (EM) op de plaats van de tekenbeet, griepachtige klachten zoals hoofdpijn, stijve nek, koorts, spierpijnen en vermoeidheid. Deze symptomen kunnen uitblijven. Later kunnen diverse symptomen ontstaan. De ziekte van Lyme is een multi-systeem ziekte. Het kan leiden tot o.a. neurologische (zenuwstelsel/hersenen), dermatologische (huid), reumatologische (spieren en gewrichten), cardiologische (hart), opthalmologische (ogen) en psychiatrische klachten.

Bronnen:
http://www.lymenet.nl/info/ziekte-van-lyme

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100