Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je in je galblaas altijd gruis opsporen met een ct scan?

Ik heb al geruime tijd klachten in deze richting maar op een echo kunnen ze niets vinden..krijg nu een ct scan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Altijd durf ik niet te zeggen. Maar met een CT scan zijn hardere gedeelten goed te onderscheiden indien ze groter zijn dan een of enkele millimeters. Indien ze nog kleiner zijn dan een millimeter wordt het al lastiger, maar de klachten zullen dan ook wel minder zijn. https://nl.wikipedia.org/wiki/Computertomografie http://www.medicinfo.nl/%7B9627C154-DC3B-4EF4-8861-400F1AE61E4B%7D

Het enige wat ik je (uit eigen ervaring) kan vertellen, is dat ze bij mij op een echo zo goed als geen gruis zagen. Op een CT-scan zagen ze dat er wat zogeheten modder in de galblaas zat. In principe zou dit geen reden genoeg zijn om de galblaas te verwijderen. Ik had echter zo'n last van buikpijn (rechtsboven in mijn buik), licht verhoogde leverwaarden (Alat en Asat, volgens mij weinig verhoging in ontstekingswaarden), was continu misselijk en liet heel veel harde boeren, dat er uiteindelijk besloten is om de galblaas te verwijderen. De dokter die de galblaas achteraf controleerde, heeft uiteindelijk vastgesteld dat mijn galblaas chronisch ontstoken was. Het is dus zeker mogelijk dat je last hebt van galblaas klachten, zonder dat er gruis of stenen te zien zijn. P.S. Ik was net 20 dat de klachten bij mij begonnen (ben nu 22). Ik reageer via antwoord, zodat ik als het goed is mail krijg als je reageert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100