Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan ik iets doen om een verlaging van de bloeddruk te voorkomen?

Zie ook een vorige vraag van mij: http://www.goeievraag.nl/persoon-gezondheid/gezondheid/lichamelijke-klachten/vraag/585199/hand-ineens-last-volgende-zweten

Deze klachten had ik vandaag ineens weer. Niet zo erg als in de vorige vraag, maar ik voelde het wel aankomen en ging gelijk zitten en rustig aan doen. Nu was het vooral zweten + kippenvel, duizelig, en misselijk.

Nu is mijn vraag, kan ik hier iets tegen doen? Ik vind het erg vervelend dat ik hier elke keer last van heb.
De vorige keer ben ik bij de huisarts geweest, toen is er gekeken naar hartslag en dergelijke, en is er ook bloedonderzoek geweest waar niks is uitgekomen.

Moet ik misschien iets aanpassen bij voeding of zo? Meer zout gebruiken?
Ik weet dat ik wat meer op mijn slaap moet letten, ik kom wel aan 7 uur, maar het zou iets meer mogen zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, wat extra zout kan hier helpen.Neem bv wat snacks of zoutkoekjes,ook mineraalwater met hoog zoutgehalte kan hier helpen.Zeker ook geen stress maar voldoende rust.

Bronnen:
http://www.lagebloeddruksymptomen.net/lage...

Ja, de volgende tips kunnen daartegen helpen: - Zorg (inderdaad) dat je genoeg slaap krijgt. - Beperk de consumptie van cafeïne bevattende dranken. Drink veel water, helemaal bij warm weer of wanneer je een virale infectie hebt zoals verkoudheid of griep. - Sport regelmatig (dat doe jij volgens mij al!). - Sta niet te snel op. - Verblijf niet te lang in sauna’s of hete baden. - Eet niet te zwaar en rust even uit na het eten.

Bronnen:
http://www.dokterdokter.nl/gezond-leven/al...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100