Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waarom kunnen mensen met vitiligo geen melanine smeren/injecteren?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wellicht omdat de injecties nog niet officieel zijn goedgekeurd door de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) En omdat er nog niet genoeg onderzoek naar gedaan is. Het blijken injecties te zijn die het hormoon van melanine in je bloed verhogen. Melanine is een pigment dat ervoor zorgt dat je een bruin kleurtje krijgt. In Amerika wordt het medicijn (?) momenteel veelvuldig getest. Uit de onderzoeken is naar voren gekomen dat het je bloeddruk enorm kan verhogen, dat je er (meer) moedervlekken en sproetjes van kunt krijgen en dat bestaande plekjes er donkerder door kunnen worden.

Bronnen:
http://beauty.blog.nl/gezondheidsnieuws/20...

Momenteel is er nog niets gekend van creme's of tattoo's om vitiligo te verbeteren. Er bestaan wel andere ingrepen, zoals depigmentatie repigmentatie of transplantatie. Maar hiervoor kan je best naar een dermatoloog gaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100