Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is een reizigersbacterie?

Ik heb onlangs last van mijn darmen en ik zou graag willen weten wat een reizigersbacterie is. Op Google kon ik niet veel erover vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je op het verkeerde woord googled. Je bedoeld waarschijnlijk reizigersDIARREE ! - Reizigersdiarree is dunne, waterige ontlasting tijdens een reis. - Het ontstaat meestal door eten of drinken dat is besmet met bacteriën. - Reizigersdiarree gaat meestal na een paar dagen over. - Het belangrijkste is om uitdroging te voorkomen. - Drink veel en gebruik zo nodig ORS, een speciaal drankje om uitdroging te voorkomen. - Voor kleine kinderen en ouderen is het verstandig snel met ORS te beginnen. Reizigersdiarree is dunne waterige ontlasting die tijdens of direct na een reis ontstaat. De diarree wordt meestal veroorzaakt door een bacterie uit het land waar u op reis bent (geweest). Soms is een virus of parasiet de oorzaak. Bij diarree is het vooral belangrijk dat u uitdroging voorkomt. Zorg ervoor dat u extra veel drinkt: water, thee, bouillon en vruchtensap. Gebruik wel fruit dat u zelf geschild heeft of neem vruchtensap dat rechtstreeks uit de fabrieksverpakking komt. Verder kunt u geleidelijk weer gaan eten. Een speciaal dieet is niet nodig.

Bronnen:
https://www.thuisarts.nl/diarree/ik-heb-re...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100