Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

3 dagen water diarree is dit goed? Zie verder uitleg

Vorige week een flinke ontsteking in me lies gevonden.na de huisarts geweest en naar huis gestuurd met rust nemen.
Vrijdagnacht flinke buikkrampen water diarree hoge koorts.
Zaterdag morgen nog steeds koorts,diarree flauwgevallen.
Ik ben zaterdag naar het ziekenhuis gemoeten, mijn ontsteking bleek niet weg te zijn zoals ik dacht maar blijkbaar zich gaan verspreiden, waar na toe weet ik niet. Me bloeddruk was veel te laag. Nu heb ik antibiotica maar heb nog steeds last van heftige buikkrampen en water diarre is dit goed en kan ik daaraan iets tegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Op zich is diarree pas diarree als het inderdaad waterdun is (en soms niet op te houden). De vraag is: hoe komt het? Kennelijk had je het al voor de antibioticakuur begon. Heb je in het ziekenhuis gemeld dat je diarree had? Het kan een paar dagen duren voor een kuur aanslaat (wel de kuur altijd afmaken!), dus als de diarree door bijvoorbeeld een uitgebreide ontsteking komt, zou ie minder moeten worden (hoewel je darmen door antibiotica op zich ook van slag kunnen raken, maar niet zo erg als je nu beschrijft). Ik zou de huisartsenpost bellen, uitleggen wat er aan de hand is en vragen wat je het beste kunt doen. Intussen rustig aan doen, zorgen dat je wel wat binnen krijgt (liefst dingen met wat zout en/of suiker, denk aan ranja, niet te sterke thee met wat suiker, oplosbouillon of van die soep in eenkopszakjes). Wil je wat eten, probeer dan kleine porties te eten die lichtverteerbaar zijn: een beschuit, wat appelmoes, witte rijst (met wat zout, of ketjap, of ketchup, of gekookt in bouillon). Sterkte en beterschap!

Ga zo snel mogelijk terug naar je huisarts of bel de huisartsenpost. Doen Hoor. Veel drinken. Toegevoegd na 1 minuut: Anders krijg je dadelijk uitdrogingsverschijnselen.

Mogelijk moet je lichaam zich nog instellen op de antibiotica en duurt het even voordat je het effect merkt. Het kan ook een bijwerking zijn (check de bijsluiter even om dit uit te sluiten), maar misschien is deze antibiotica ook wel helemaal niet geschikt voor de specifieke ontsteking die je hebt. Heb je over twee dagen nog dezelfde klachten of ga je je zieker voelen, dan zou ik zeker teruggaan naar je huisarts. Eet intussen zoveel mogelijk licht verteerbaar, maar wel met voldoende vezels zodat je je darmen niet onnodig belast maar je ontlasting wel vaster maakt. Drink ook minimaal 1,5 liter per dag om uitdroging te voorkomen. Drop eten of zoethoutthee drinken kan helpen om je bloeddruk weer wat op te krikken. In ieder geval wens ik je veel beterschap.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100