Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik doen aan mijn verkeerde lichaamshouding?

Ik heb al een aantal jaar last van mijn rug omdat ik mijn knieën automatisch op slot zet tijdens het staan en mijn bekken naar achteren doe i.p.v. dat ik ze kantel en mijn knieën ietsje buig. Ik ben al verschillende keren naar de fysio geweest, maar het lukt me gewoon niet met die knieën, het voelt zo onnatuurlijk, alsof ik in een pose sta.

Ik moet wel zeggen dat ik van mezelf een holle rug heb en een asymmetrische rug heb, waardoor de ene kant sterker is dan de ander.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als via de fysiotherapeut voor jou niet de juiste methode is, dan adviseer ik je naar een Mensendiecktherapeut te gaan. Zo'n oefentherapeut Mensendieck / Cesar analyseert houdingen en bewegingen van mensen en corrigeert deze waar nodig. De therapie maakt hen bewust van een goede houding en van de juiste bewegingen. Zo leer je hoe je het beste om kunt gaan met jouw lichaam, en worden klachten voorkómen. De therapie is gericht op het bewegen in alledaagse situaties. Ook wordt er aandacht besteed aan de ademhaling. In de praktijkruimte waar de therapie wordt gegeven hangen grote spiegels. Zo kan jij je bewust worden van je eigen houding en bewegingen. De oefeningen zijn gericht op het goed bewegen van rug, nek, schouders, armen, heupen, knieën en voeten. En je krijgt oefeningen mee om in het dagelijks leven in te passen.

Bronnen:
http://www.werkendlichaam.nl/10155/1/oefen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100