Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan een speciaal dieet helpen bij oorproblemen ?

Een kennis heeft erge oorproblemen (open buis van eustachius) waar geen medicatie tegen helpt. Nu zou ze willen een speciaal dieet volgen omdat het misschien zou kunnen voortkomen van voedingsallergie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In de informatie over tuba aperta (open buis van eustachius) kom ik nergens tegen dat een allergie daar de oorzaak van kan zijn. Ik weet niet wie de allergie heeft vastgesteld, maar ik heb nogal mijn vragen bij het verband. En - gezien je formulering - vraag ik mij om eerlijk te zijn ook af óf er wel een allergie is vastgesteld en wat voor dieet er gevolgd zal gaan worden. Bij een voedselallergie moeten natuurlijk de allergenen gemeden worden, en 'een speciaal dieet' klinkt voor mij nogal vaag. Hoewel dat ook aan de woordkeus kan liggen natuurlijk. Tuba aperta kan onder meer veroorzaakt worden door gewichtsverlies of een laag lichaamsgewicht, dus zeker wanneer er sprake is van ondergewicht of eventueel een laag-normaal gewicht dan zou in theorie aankomen wél kunnen helpen. Dat is echter absoluut geen garantie en de patiëntenervaringen zijn dan ook verdeeld wanneer het gaat over de vraag of aankomen helpt bij deze klachten. Afvallen zal in elk geval níet helpen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100