Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe neuspiercing onderhouden op festival?

Hey! Komende woensdag vertrek ik naar een festival, ik blijf daar tot zondag. Ik heb sinds kort ( zaterdag ) een neuspiercing, ik moet deze goed onderhouden (2x per dag spoelen onder de kraan met lauw water en daarna meegekregen product op buitenkant aanbrengen.) Nu vraag ik mij af hoe ik dit kan voortzetten op dat festival aangezien je daar niet echt lopend lauw water hebt en dat er daar veel stof is ,die overal terecht komt en dus ook misschien op de plaats van mijn neuspiercing, die vervolgens zou kunnen ontsteken. Hebben jullie wat tips (voor het onderhouden van men piercing)? Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Eigenlijk, heel strikt genomen, ben je een 'patiënt' die herstellende is van een (kleine) ingreep, en die hoort eigenlijk niet in de (onhygiënische) omgeving van een festival thuis. Je kunt proberen te roeien met de riemen die je hebt (spoelen met een beker of flesje water, desnoods koud, reinigingsdoekjes gebruiken en je ontsmettingsmiddel aanbrengen, liever nog meer dan twee keer per dag. Stof kun je deels weren door een pleister over je piercing te dragen (maar dan sluit je hem weer af van de lucht en dat is ook weer niet goed, dus alleen als de kwaal ernstiger is dan het middel). Neem eventueel van die hygiënische doekjes mee om zo vaak als je er aan denkt de piercing even schoon te maken. En hou natuurlijk ook je handen goed schoon, dat je daarmee geen vuil in het wondje brengt. Eventueel kun je de huisarts vragen of hij je uit voorzorg een tubetje Fucidin mee kan geven. (Gaat alleen maar op recept namelijk). Dit is een huidantibioticum dat je twee tot drie keer daags zou kunnen smeren om een eventuele infectie die mocht optreden in de kiem te smoren.

Niet. Piercing er uit of niet gaan.