Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom heb ik een steek in mijn bil?

Hoi, al sinds een paar dagen heb ik een pijnlijke steek aan mijn rechter bil. Ik heb het al eens een paar keer eerder gehad maar ik ben er nooit naar de huisarts mee gegaan. Ik voel die steek als ik bijvoorbeeld buk, opsta, als ik in bed lig en mij beweeg en soms ook met lopen.
Wat kan de oorzaak hier van zijn en is het gevaarlijk? Het hinderd mijn dagelijkse werkzaamheden namelijk.
mvg!

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit kan vanuit je rug komen. Wanneer je een verkeerde houding hebt. bijv. achter de computer zitten, autostoel, maar ook tuinkarweitjes, sjouwen e.d. kan de oorzaak zijn. Ook draaien vanuit je rug en knieën i.p.v. je voeten verplaatsen kan de oorzaak zijn. Soms begint "spit" in je bil en trekt dan naar boven je onderrug in of naar beneden je been in. Om erger te voorkomen kun je eens nagaan of er rugproblemen in je familie voorkomen. Sport is een prima middel om je spieren te trainen en kan rugklachten voorkomen. Maar bijv. hockey kan een oorzaak zijn i.v.m. met het laag lopen en draaien om te schieten. Als je het weer eens hebt zou ik toch de huisarts er naar laten kijken en misschien een (fysio)therapeutisch advies in winnen. Beterschap!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100