Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

hoe kom ik van die krampen af in mijn tenen (bij sporten etc.)?

Gisteren behoorlijk wat kilometers gefietst op korte tijd. 's Avonds zijn mijn tenen echt beginnen te verkrampen. Dat gaat zo : een teen staat in een totaal onnatuurlijke positie (bv. recht omhoog, helemaal schuin) en dat gaat gepaard met erge pijn. Ik trek en duw dan tot die kramp eruit is, maar dat lukt niet al te best.
Idem als ik yoga doe : mijn tenen gaan in een kramp en ik moet de oefening staken. Eigenaardig genoeg heb ik het niet met voettochten, hoewel mijn voeten dan net intensief gebruikt worden.
Ik heb het al opgezocht op internet en de tips toegepast: zorgen voor goede vochtbalans (genoeg drinken bij de inspanning), tenen warm houden enz...
maar de krampen blijven.
Hoe kom ik ervan af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Veel drinken en magnesium slikken. En als het te lang duurt zou je is bij een dokter langs kunnen gaan .

Misschien helpt het als je het fietsen afwisselt met wandelen. Of tijdens een rustmoment even je voeten flexen (tenen naar je toe trekken en dan weer van je af bewegen). Zo stimuleer je de bloedsomloop in je benen. Dit gebeurt namelijk ook tijdens het lopen door de manier waarop je voeten bewegen. (Waar ik dit heb gelezen weet ik niet meer, maar dit is o.a. wat je moet doen als je in het vliegtuig kramp krijgt in je benen.) Mogelijk helpt dit tegen de kramp in je tenen. Goede schoenen zijn ook heel belangrijk.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100