Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe herstel je snel van gebroken ribben & gekneusd borstbeen?

Hoi! Ik heb afgelopen donderdag een auto-ongeluk gehad. We dachten dat ik een paar ribben had gekneust, maar na een bezoek aan het ziekenhuis blijkt ( na foto's ) dat ik een gebroken rib heb en een gekneusd borstbeen heb. Op 11 juli ga ik op vakantie naar een camping met een prachtig privé zwembad. Ik heb er nu nog vrij veel last van. Vooral van de gebroken rib met ademhalen, opstaan, bukken, hard lachen en slapen. Weet iemand hoe dit het snelst weggaat? Bepaalde oefeningen? Ik neem veel rust. Ik ga naar school, maar dat viel mee en ik heb hele lieve vriendinnen. Iemand tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

De herstelperiode duurt een week of zes, maar de pijn kan tot 12 weken na het ongeval aanhouden. Dat wil niet zeggen dat je niets kunt. Probeer, (in overleg met je arts!) wat je wel en niet kunt. En overleg met je arts of je wel of niet op vakantie kunt, wat verstandig is, soms zijn tijdelijk andere leefregels aangeraden

Bronnen:
http://www.zorggroep-almere.nl/fysio_onlin...

Rust nemen is het allerbelangrijkste. En geduld is ook belangrijk. Het zal niet van de ene op de andere dag over zijn, dus naast veel rust nemen is er niet echt iets dat je kunt doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100