Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik ben perongeluk op mijn gipsvoet gaan staan is dat erg?

Hee, ik heb afgelopen week een heel klein breukje opgelopen in mijn 3de middenvoetsbeentje en moet 2 weken gips, maar ik ben zojuist op mn gipsvoet gaan staan, het deed geen pijn, maar kan dat kwaad? Sorry als ik dom klink haha.

Weet jij het antwoord?

/2500

Is het gips nog heel? Ja dan is er niets aan de hand en doet het gips nog steeds wat het moet doen namelijk je voet fixeren. Beterschap met je voet

Dat ligt eraan. Je mag er niet op staan, want anders had je wel loopgips gekregen. Je mag er dus geen kracht op zetten. Bij twijfel bel je liever even met de huisartsenpost. Waarschijnlijk kan het, zolang het allemaal nog goed voelt en geen pijn doet, weinig kwaad, maar dat is vanachter een PC niet te beoordelen op dit forum. Toegevoegd na 2 minuten: Lees nu ook dat je gips wat losser zit, blijkbaar is het dus toch iets uitgebogen (dat kan, ook al voelt het heel stevig). Even bellen dus. Beterschap met je voet!

Bij twijfel bellen of langs gaan bij een eerste hulppost. Juist om het gaat om een kleine botje is de fixatie belangrijk. Voor een gipsmeester is de controle zeer eenvoudig en voor een leek is het maar raden. Zelf ben ik met gips een trap af gegaan ipv de lift en toen kwam door een tikje op de hiel een scheur in het gipsspalk. En dat vonden ze bij het verwijderen van de gipsspalk niet wenselijk. Het is wel goed afgelopen en mijn enkel is goed genezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100