Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Geeft een prikkelbare darm ook pijn in de rechterzij en bovenbuik?

Passen mijn klachten bij een pds? Direct na het opstaan in de ochtend een opgezet gevoel en pijn in de rechterbovenbuik met uitstaling naar de zij. Verder winderigheid, boeren en vaak dunne ontlasting. Vorig jaar nog een scopie gehad maar geen bijzonderheden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Mijn advies ga even na de huisarts die kan andere dingen uitsluiten. Je klachten kunnen passen bij PDS. Maar dan zou je vaak bij de endoscopie, een verstoorde darm beweging moeten kunnen zien (dit hoeft niet per definitie soms is er ook niks te zien). Daarom is het belangrijk om dit even met je huisarts te bespreken, die kan aan de hand van je geschiedenis zien of het echt gaat om PDS. Wat je eventueel kan doen om je klachten te verminderen is probiotica. Je kan genoeg zuivel dranken vinden in de supermarkt. Mocht je dit niet lekker vinden kan je ook bij je apotheek terecht, deze pillen zijn gewoon zonder recept te krijgen.

Bronnen:
http://www.pdsb.nl/

Kunnen ook maagproblemen zijn, onsteking (gastritis) of duodenonzweer hetgeen pijn geeft aan de rechterzijkant. Naar dokter gaan voor echografie of gastroscopie. Eventueel een buscopan nemen om na te gaan of pijn vermindert, reageert goed op pds.

ik had ook pijn in de flanken bij mij was het dat de bekkenbodem altijd gespannen staat ik ben nu bij een bekkenbodem therapeute dat geeft minderpijn nu ik weet hoe ik mijn bekkenbodem moet ontspannen dan moet je bij de huisarts een verwijskaart halen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100