Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat begeurt er met je echte knie na een knieprothese?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij een knieprothese worden de versleten kraakbeenderen vervangen door de prothese. Het is zeker NIET zo dat er een knie uitgehaald wordt en er een nieuwe ingestopt wordt. In de link zie je een rontgenfoto die dat duidelijk laat zien.

Bronnen:
https://www.maartenskliniek.nl/behandeling...
knieprothese rontgenfoto

Dat hangt een beetje af van de reden waarom de knie verwijderd is. Strikt genomen is de knie eigendom van de patiënt. Je mag er dus eigenlijk mee doen wat je wilt. In Nederland is afgesproken dat een arts de patiënt hier niet op hoeft te wijzen. Als de patiënt niet uit zichzelf anders aangeeft mag het ziekenhuis de knie (of welk orgaan dan ook) normaal verwerken. Dat betekent dat de knie samen met alle andere delen van andere mensen verbrand worden; ze worden dus als het ware gecremeerd. In zeldzame gevallen zal de knie eerst onderzocht moeten worden (bij bijvoorbeeld een tumor in de knie.) Hij gaat dan eerst naar de patholoog. De patholoog zal dan van specifieke stukken dunne plakjes afnemen. Die plakjes worden op glazen plaatjes (coupes) onder de microscoop onderzocht. Die coupes blijven daarna bewaard in het archief. De rest van de knie wordt later alsnog verbrand.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100