Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe herken ik een gescheurde bovenbeenspier?

Ik heb gisteren een hockeybal tegen mijn bovenbeen gekregen, echt bijna de binnenkant van mijn been, hoog. De bal werd behoorlijk hard geslagen. Het afdruk van de bal is nog zichtbaar. Het binnenste puntje/rondje wat dus als eerste op mn huid kwam, is wit. De huid eromheen (ten grootte van een hockeybal) is rood gekleurd. De huid daaromheen is weer blauw (daar is geen bal gekomen). De huid werd meteen dik, de vorm van de bal zwol geheel op. De hele plek is zeer gevoelig en zelfs bij eroverheen gaan best pijnlijk. Lopen gaat goed, ik vraag me alleen af wat er kan zijn. Of dat het gewoon een blauwe plek is, of meer. Klein scheurtje in het been? Gescheurde/gekneusde spier? Of wat anders?

Weet jij het antwoord?

/2500

zekerheid zou je pas 100% hebben als een arts dit zou mededelen omdat het onderzoek dit uit zou wijzen en je wrs door de scan zou zijn gegaan nadat als je met de ambulance van het veld zou worden gehaald. aangezien je nog kan lopen en over een pijnlijke huid met een verdikking spreekt zullen je spieren zelf niet beschadigd zijn, ondanks de flinke optater. Maar dat neemt niet weg dat het zeer pijnlijk en dik kan zijn. Koelen geeft verlichting. Waarschijnlijk gaat het om een fikse bloeduitstorting (kneuzing van de bloedvaatjes) Succes en beterschap met je been!

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...
http://www.paalsport.nl/index.php?option=c...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100