Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom ik erachter of ik teveel slaap? Ps: jongen, 19 jaar, mbo opleiding sport (cios), en heb voldoende rust

Ik slaap per nacht zon 8,5 uur. Ik ben overdag veel moe en heb weinig energie. Ik sport genoeg en geloof niet dat mijn vermoeide gevoel daar vandaan komt, in tegendeel.
Ik wil nu proberen per nacht 7 uur te slapen om er zo na een tijd achter te komen of het lange slapen de oorzaak is.
Hoe lang duurt het voordat ik het weet? En is het slim om dit zo aan te pakken? Ik ben benieuwd naar jullie adviezen, als ik er niet uit kom ga ik naar de dokter.
Alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

het lijkt me een gezonde dosis slaap. mogelijk ligt de oorzaak van je vermoeidheid ergens anders in. kijk eens naar je voedingspatroon. krijg je alle stoffen binnen die in een verantwoorde maaltijd horen te zitten? eet je genoeg, en geregeld? hoe is je slaapritme (geregelde tijden in je bed, en weer uit je bed, ofwel, een ritme) neem je niet te veel hooi op je vork (spreekwoordelijk dan, uiteraard ;.) ) sporten, werken, studie, etc? misschien heb je wat onder de leden, een tekort aan een bepaalde voedingsstof. het lijkt me idd verstandig om een bezoekje te brengen aan je huisarts. grote kans dat ze bv je ijzergehalte wil controleren. vermoeidheid kan vele oorzaken hebben, buiten het aantal uren slaap om. hoe lang het gaat duren voor je het weet ligt er wrs aan hoe lang het gaat duren voor je naar de huisarts gaat, welke conclusie deze kan trekken, en wat je hiermee doet. er is ook een kans dat de huisarts niks kan vinden. in dat geval: laat je niet afschepen, en zeker niet als je zelf weet dat je slaapritme en voedingspatroon gezond zijn. je lichaam geeft aan de slaap nodig te hebben, dus waarom zou hieraan willen tornen als het een normaal aantal uren slaap betreft? neem het er lekker van zou ik zeggen ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100