Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Problemen met oorpijn en oorsuizen?

Zondagochtend wakker geworden met heel erge oorpijn in een oor, bijna golven zegmaar. Na een paar uur proberen te slapen weer wakker geworden met pijn in het andere oor en gesuis. De stekende pijn in beide oren nu weg en meer druk op mn oren. Toch maar paracetamol genomen maar het meest irritante vooral het gesuis/gepiep. Hier al eens eerder last van gehad en ging na een dag of drie weer weg, maar toen suisde mijn oor niet en wordt nu toch wel erg irritant. Klaren of slikken helpt niet, ik hoor een korte (pijnlijke) plop en de pijn is weer terug. Ik ben niet zo'n fan van naar de huisarts gaan, maar als het blijft aanhouden toch maar eens langs gaan. Iemand enig idee hoe dit te verhelpen? Ik heb al een paar dagen last van een aanhoudende verkoudheid waardoor mijn neus continu verstopt zit.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik zou je adviseren een neusspray te gebruiken voor een paar dagen. Ik heb dit ook gehad met de zelfde symptomen. Ik heb neusspray (NasoNex) voorgeschreven gekregen en hiermee is het over gegaan. Dit komt omdat de buis van Eustachius verstopt is dit verzaakt druk op je trommelvlies, hier kan je ook oorsuizen van krijgen. Als je het niet vertrouwd ga dan na de huisarts.

Suizen? Dat is NIET goed. Zou ook sudden deafness (plotselinge doofheid) kunnen zijn. Dit kan ontstaan door een virus infectie, overbelasting, plotselinge drukverschillen of een brughoektumor. i.g.v. infectie moet je zo snel mogelijk infectie remmers gaan gebruiken. Als de wiede weerga naar de huisarts en meteen door laten sturen naar KNO. Toegevoegd na 19 minuten: of op dit tijdstip: naar de HAP (Huisartsenpost). Time is of the essence! Geldt ook voor de KNO arts als de dokter niet zelf remmers voorschrijft, maar wel sudden deafness voor mogelijk houdt.

Bronnen:
http://www.kno.nl/index.php/patienten-info...