Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het dat ik zo vaak een kou heb of me moe voel?

Situatieschets: ik leef erg gezond. Goed eten. Genoeg slaap (doordeweeks) en minimaal 3 keer per week sporten. Ik werk regelmatige tijden. Zo'n 1 keer per jaar á twee jaar ben ik echt ziek (dat ik me moet ziekmelden). Maar ik merk door het jaar heen dat ik heel vatbaar ben voor koudjes, kwaaltjes, moeheid, slap voelden enz. (Maar niet zo erg dat ik me ziek moet melden!). Ik vang het ook mega snel van anderen, ondanks dat ik dan extra m'n best doe mbt hygiëne enzo.
Mijn vriend: werkt met diensten (geen ritme dus), eet ongezonder, sport minder. Gaat soms zelfs nog ene drinken s avonds met vrienden sla hij dag erna vroeg op moet ( en krijgt dan dus te weinig slaap). Maar tegenover mij is hij nauwelijks vatbaar voor verkoudheid, zich slapjes voelen, moeheid, enz. In de weekenden ben ik vaak totaal uit mijn ritme omdat hij het dan altijd Gigalaat wil maken. Op zondagavond ben ik dan moe en wil ik al vroeg bankhangen of naar bed. Hij snapt niet dat ik vaker wat 'slapper' ben mbt gezondheid. En eigenlijk snap ik dat zelf ook niet omdat ik ook nog eens gezonder leef!
Wat zou hier verklaring voor zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ben je hiervoor al bij de huisarts geweest? Het kan goed zijn dat je een vitamine tekort hebt. Heb je hier in de winter meer last van dan in de zomer? Vitamine D3 en B12 zijn vitamine die hier positief effect kunnen geven, vitamine c kan goed werken tegen verkoudheid. Let er wel op dat je vitamine beter bij apotheek of vitamin-store kan kopen dan bij drogist oid omdat er veel " rommel" verkocht wordt. Merken als bonusan, solgar zijn goede merken. Je betaald er meer voor maar de werking is wel merkbaar.

zijn leefstijl is duidelijk de jouwe niet, ik had vroeger ook een vriendin die altijd maar "door kon gaan" in de kroeg desnoods de hele nacht en dan weer werken ... Ik ben helemaal op na 1:30 dan herhalen de gesprekken zich en heb ik genoeg (soms teveel) gedronken. Ik ga ook zweten als ik moe ben en kon (we zijn uit elkaar andere reden) haar tempo nooit volgen. Ook kon zij koffie drinken 24/7 zowat altijd ... net alsof ze geen ritme nodig had. Ik moet echt een ritme aanhouden (min of meer). wat mij ook helpt is veel buiten zijn, licht !! en sporten/bewegen. EN niet te veel achter zo'n schermpje !! En lachen er moet meer gelachen worden. succes